utorok 27. januára 2015

Narodeninový....

...malinovo tvarohový " cheesecake ". Ani neviem či ho tak môžem nazvať, keďže cheesecake má svoju originálnu receptúru, do ktorej tvaroh určite nepatrí ale postup prípravy som dodržala. Bola to improvizácia, pretože cheesecake som v pláne nemala, ale mala som v chladničke tvaroh a kyslú smotanu.

 Na základ som použila sušienky s čokoládovou náplňou ( používam ich vždy, viac nám to tak chutí ) asi 350 g a 150 g rozpusteného masla. Zmiešala som 1/2 kg nízkotučného tvarohu, 250 g kyslej smotany, cca 80 g práškového cukru a 2 vanilkové. Do toho som po jednom primiešavala 5 vajec. Piekla som ho asi 10 minút pri 160 stupňoch a potom ešte hodinu pri 100 stupňoch. Do rúry treba dať plech s vodou.


Počas chladnutia som si pripravila želé, použila som tortové želé a mrazené maliny, postupovala som podľa návodu na sáčku.


Chutil  výborne a hoci to nebol " originál ",  určite mal menej kalórií :-D
Prajem Vám príjemný večer!
Danka

5 komentárov:

  1. jeeej, krásna tortička, a kto mal narodeniny okrem mňa :-D
    musela byť určite chutná, tvarohové milujem a ešte tak krásne naserírovaná, radosť pozrieť :)
    Vierka (fineliving)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ..aj ty si mala narodeniny? aj ja 27. januára :-) tak som si napiekla :-D a celkom chutne a pritom diétne, ešte tie keksy by sa dali vymeniť za niečo celozrnné :-D ale bolo to mňam :-) D.

      Odstrániť
    2. jeeeej, tak my sme sa rovnako narodili :-D, to preto si tak rozumieme :). dodatočne prajem všetko najlepšie :).
      určite sa dajú kúpiť aj celozrnné keksíky, ale jedenkrát sa nič nestane, keď zhrešíme :). tvoju tortičku určite vyskúšam, už dlho si brúsim zuby na takýto typ torty, ale vždy v poslednej chvíli urobím niečo iné, lebo sa bojím, že ju pokazím :).

      Odstrániť
    3. to fakt? veď to je super...inak ja mám v živote šťastie na ľudí s takým dátumom narodenia ako ja :-) ...a určite cheesecake vyskúšaj :-)

      Odstrániť
  2. určitě chutnal skvěle ....vypadá famozně

    OdpovedaťOdstrániť