piatok 2. októbra 2015

Prechádzka....

...našou slnkom zaliatou záhradou.
Posledné dni k nám zavítalo babie leto a my sme si ešte mohli užívať krásne teplé popoludnia v záhrade.



 ..pribudli nám vresy ale veľkú radosť mi robia muškáty... po príliš horúcom lete, ktoré sa im veľmi nepáčilo, si tiež užívajú toto príjemné jesenné počasie :-) 






...s touto časťou záhrady som nateraz spokojná a preto usilovne rozmýšľam nad jej druhou polovicou, do ktorej sa naplno pustíme na jar, je to ďalších približne 9 árov trávnika bez výsadby, takže pre mňa veľká výzva :-)
...pôvodne sme ju chceli predať ako stavebný pozemok, ale teraz som úprimne rada, že sa nám to nepodarilo...
Víkend má byť rovnako krásny a teplý, tak ho opäť strávime v záhrade, ale už prácou nie prechádzkou :-)

Pekný večer!
Danka.

20 komentárov:

  1. Máte tam krásne....krásne prostredie, vidno kopec roboty za tým Dani...tak sa majte a pekný víkendík...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Marcelka, máš pravdu je za tým kopa roboty ale čím som staršia tak ma tá drina stále viac baví :-) krásny večer! D.

      Odstrániť
  2. Ako hovoria české kolegyne, máš to ,,vymazlené,,...a tiež som chcela napísať veľa precíznej, piplavej roboty a veľká radosť!
    Stále je čo robiť, vymýšľať, tvoriť, to je život, to nás baví a je z toho nakoniec krásne vybudovaný domov :-)
    U nás sa to ešte ,,kudrlinkuje,, tými mojimi...aktuálne Naďkou, budujem jej zázemie aj za ňu (dva ukazovatele auti.... ! :-) ) a za Dorotku, ktorá sa ,,pomiatla,, po 8 ročnom gymnáziu...a väčší chaos v izbe nemôže mať...a preto sa stáva nateraz jej izba ako skladisko , kým sa ,,škatulata hore hejbú,,....aj tak sa teším :-)))))
    papa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru Ali to neustále vymýšľanie nás posúva ďalej, len keby mal môj drahý pre túto moju vlastnosť väčšie pochopenie :-D

      Odstrániť
    2. Neboj, ja si aj poplačem, napr. tie palety odmietal, a musela som ich dať ako on chcel a teraz vidím, že som mala pravdu a mali byť posunuté...bočnice som si vyprosila ako Vianočný darček, inak by ich nedoviezol...a teraz sa veľmi teší ako nimi lištujeme :-)

      Odstrániť
  3. Ten kovovy nabytok s tym modrym lavorom to je velmi velmi pekne. Z kade to mas? Uz len cajik alebo kavicka popripade kolaciky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, nábytok sme kúpili v Tescu ale už pre ôsmimi rokmi, pôvodne bol čierny a teraz má ten správny look, sem tam vidno čiernu farbu a je už aj poriadne hrdzavý :-) lavór je z nejakej povale...tento rok sme tu trávili takmer celé leto, lebo je to pod stromom... na terase sa kvôli horúčavám nedalo vydržať :-) pekný večer! Danka.

      Odstrániť
    2. U nas na terase skoro nikto nesedi. Cincam si ju cincam, ale vsetci sedia alebo pri tv, alebo pracujeme v dome, na zahrade, alebo sa opalujeme. Nevieme si najst cas na kludne posedenie vonku. Specialne ja neposedim a neposedim. Je to aj tym ,ze mam sedave povolenie. Inak tie stolicky vyzeraju ako starozitne, dovezene z nejakeho anglickeho vidieka .

      Odstrániť
  4. To dřevo....už slyším jak praská :o)
    Hezkou neděli přeji :o)
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jani aj tebe krásnu nedeľu! D.

      Odstrániť
    2. Jani u teba sa dá komentovať len cez google+? nemám taký účet a inak mi to nejde :-)

      Odstrániť
  5. Niekoho som našla
    http://hannahgabris.blogspot.sk/2015/10/prechadzka.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka krásna záhrada, tam sa musí prechádzať so šálkou dobrej horúcej kávy. Mňam. Babie leto má pokračovať aj tento pracovný týždeň. Teším sa . Pekný večer Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Lenka, dnes som presne na teba myslela, keď som sa prechádzala po záhrade so šálkou kávy :-) bolo to super aj keď počasie je u nás typicky jesenné, ale to nič, šup do gumákov a ide sa :-) Krásny večer! D.

      Odstrániť
  7. Milá Danka,
    mám dojem, že se stále opakuju, ale u vás je to prostě dokonalost.
    Možná je to stejným vkusem (troufám si říct), ale tohle je dům snů.

    Bude příspěvěk o tom jak jste budovali a k domu přišli? Jako zvědavce zvědavého to velmi zajímá :)

    Těším se na každý další příspěvěk.
    Mávám a posílám pozdravy,
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martinka ďakujem za pekné slová...potešili :-) ...nerozmýšľala som nad opisovaním dejín nášho domu, ale v najbližšom príspevku venujem jeden odsek len tebe a opíšem ti, ako sa to vyvíjalo :-) príspevok bude o chemickom skle :-D krásny večer! D.

      Odstrániť