sobota 13. februára 2016

Dnes mám pre Vás....

...maškrtu...
.....čokoládovú roládu bez múky :-)


Na roládu budeme potrebovať:
6 vajec
50 g cukru
125 g horkej čokolády

V jednej miske vyšľaháme bielka s 25 g cukru do tuha, v druhej vyšľaháme žĺtka s 25 g cukru do peny. Do peny zo žĺtkov pridáme vo vodnom kúpeli rozpustenú, aspoň mierne vychladnutú čokoládu a premiešame. Do tejto čokoládovej zmesi opatrne vmiešame vyšľahané bielka. 
Do plechu ( ja mám 29 x 33 cm ) si pripravíme papier na pečenie, ktorý vymastíme maslom a vysypeme kakaom. Vylejeme zmes, zarovnáme a pečieme na 180 stupňoch asi 17 minút.
Po vychladnutí roládu potrieme krémom, môžeme poukladať drobné ovocie a zrolujeme. Krém som robila vždy iný....môže to byť mascarpone vyšľahané so šľahačkou a cukrom alebo dnes som vyšľahala jemný nízkotučný tvaroh 250 g so šľahačkou a 3 PL cukru...myslím, že tu je priestor na fantáziu, chuť a experimentovanie :-)

... z Valentína si ťažkú hlavu nerobíme ale 15. februára oslavujeme výročie svadby, preto dnes máme srdiečkové prestieranie :-)

Prajem Vám dobrú chuť! 
...naša už bude o chvíľu zjedená :-D
Danka.

11 komentárov:

  1. Velká gratulace k výročí :-)
    Mňamka vypadá moc dobře. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takze velka gratulace k vyroci, 15 let je krasa:-). M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gratuluji ke krásnému výročí a roláda vypadaů skvostně Danko, ukládám si recept.
    Ála

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam a želám aj tak pekného Valentína a sladké výročie...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka, jsem na sladké, dala bych si :o). K výročí gratuluji. Měj hezké dny. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach Jani aj ja som na sladké až príliš :-D ...a ďakujem...

      Odstrániť
  6. Dani, ja robievam podobnú, ale dávam 5 vajec, 100g pr. cukor, 3 lyžice kakaa a 2 lyžice Solamyl. Plním šľahčkou.
    Gratulujem k výročiu. Pá. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť