nedeľa 25. októbra 2015

Čierno-bielu...

...klasiku, ktorou sa nedá nič pokaziť a ktorá nikdy neomrzí, tak tú si budeme užívať až do adventu. Vždy sa teším, keď príde na rad...stačí popresúvať dekorácie, vytiahnuť zo skrine poťahy na vankúše, spod postele koberec a už bývame zasa v inom...tieto textilné farebné premeny považujem za najrýchlejšiu a najlacnejšiu formu ako odstrániť z bývania stereotyp...a mňa to neuveriteľne baví :-)


 ...sviečky a svietniky sú už v tomto období absolútna nevyhnutnosť a hlavne veľa a všade...



 ...v prvom septembrovom príspevku, keď som ladila našu obývačku orientálne som písala, že túžim po marockom taburete...no a manžel mi moju túžbu splnil (tiež sa mu páčil :-) )...o farbe som nepochybovala, vždy som vedela, že to bude hnedá koža...tak máme novú, ako hovorí náš Samo... loptičku :-D


 ...jedenie nám spríjemňuje farebná kytica z našej záhrady, tieto slnečné dni sú v záhrade úžasné, aj keď v gumákoch, ale denná prechádzka musí byť....


Dúfam, že tieto slnečné dni znamenajú oneskorené babie leto a vydržia čo najdlhšie...prajem Vám krásny týždeň, ja sa teším, že bude skôr svetlo a nebudem musieť šoférovať po tme :-)

Danka.

22 komentárov:

  1. Dani dík, že si nadviazala, normálne tým žijem, teraz u teba :-)
    A je mi tak príjemne ako doma.
    Vy ste ma s Marcelkou trochu ,,uženštili,,..., vrátili od mojich..k sebe :-)
    A tiež ma to baví :-)
    A skleník !... vďaka Vám a blogom ma to začalo baviť s kvetmi, už začínam vidieť, kde umiestnim skleníček u nás...
    A biela a čierna, tak ma to baví, vôbec to nie je studené a viac vystúpia prírodné materiály, naše drevo a tehla a je v tom čaro, podľa doplnkov.., idem oči nechať na tvojich, série portrétov, svietniky, vankúše...kachlíky, tie máte obe s Marsi čarovné, mne to vzbudzuje lásku po tradičnom, vintage, musím tie moje pozbierať, mám z dlažby v kostole...a tou poličkou si ma inšpirovala, niečo z palety...
    No a taburet, obdivovala som aj u tv.segry :-) a prírodný je super !
    Dobrý trik s výmenou koberca :-)
    Máme to vymakané :-))))
    Dík, baví ma to a potešuje !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) to som rada, že máme na teba taký pozítívny vplyv :-) ...bielo- čierna je podľa mňa studená keď je sama ale s drevom a tehlou je to správne vyvážené...o tom to celé je, že sa navzájom inšpirujeme a to je super:-) pá D.

      Odstrániť
  2. Veľmi útulné, Danka! Upútali ma tie svietniky. Aj ja mám jeden taký od otca po starých rodičoch. Ako ich čistíte?
    Alebo môžem tykať? Maja Holášová

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Majka jasné že si môžeme tykať...mám taký pocit, že je to na blogoch aj také nepísané pravidlo, že si všetci tykajú :-) a tie svietniky...no ja ich nečistím, mne sa páčia také zájdené a teraz sú ešte aj obtečené voskom :-) peknú nedeľu ešte...D.

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
  3. Krásné jako vždy...těším až to budeme mít doma taky hezky zabydleno=zútulněno. Akorát ty svícny na stole asi pár let nevidím :-D.
    Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásná nadčasová kombinace. E
    Hezký podzim. Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Máš to veľmi pekné. útulné, zladené do detailu. Páči sa mi ten obrázok ženy za gaučom. Ten by som kľudne privítala aj vo väčšom prevedení. Nakoľko ja mám v dome veľmi veľa strieborných vecí, po babke, mamke, prababke a aj som si pokúpila nejaké, tak 2 a 3 krát do roka to všetko poriadne vyčistím sidolom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani, máš to naozaj doma krásne zladené do detailov. Mne sa veľmi páči aj drevo a sem tam ho pustím aj k nám v rôznych detailoch, a bielo-čiernu to otepľuje. Bohužiaľ tak krásne drevené trámy doma nemáme. Taburet je tiež krásny, asi napíšem Ježiškovi. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka ďakujem, drevené trámy sa dajú dorobiť :-) aj my to tak máme, dávali sme ich na strop po desiatich rokoch len ako dekoráciu.....pekný večer! D.

      Odstrániť
  7. Nadherne Dani, vypiplane do detailu :-) mas moj obdiv, Ada ♡

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adi ďakujem, tvoj obdiv si veľmi vážim :-) papa D.

      Odstrániť
  8. Danko nádherné bydlení máte. Mně se moc líbí to sofa nebo co to je, ta pohovka s područkama, to je Ikea?
    krásný den Majka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Majka ďakujem krásne :-) máme sedačku Ektorp s ležadlom ( Ikea) ale my sme tú časť čo tvorí ležadlo preložili ku kreslu a vzniklo nám toto pohodlné miestečko :-) D.

      Odstrániť
  9. Draga Danka, uživala sam čitajući i gledajući tvoj prelijepi Blog. Želim ti lijep i ugodan dan, sve najbolje, Ana iz Bosne i Hercegovine.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Danka prajem veˇla pohodičky doma v teplučku:)), už sa nám ochladilo:))...máš to krásne zladené a drevo zbožňujem, na jednotku, papa M.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Moja mama ma rovnaký koberec , hneď prvýkrát, keď som ho zbadal mi "padol do oka " :)

    OdpovedaťOdstrániť