pondelok 4. mája 2015

Červené muškáty....

...sú pre mňa letničky najmenej náročné na pestovanie :-) ...nie hocijaké, musia to byť tie úplne najobyčajnejšie.
Minulý rok som si dovolila zmenu a prikúpila som si k nim taký modernejší cyklámenový s lesklými listami...ako jediný mi ho zožrali mravce :-D



...zasadila som ich do všetkého čo mi prišlo pod ruku...v tomto sude už kyslú kapustu asi robiť nebudeme :-)





... kombinácia zinku a červenej farby muškátov sa mi veľmi páči...na budúci rok si zaobstarám zinkové nádoby, do ktorých ich zasadím...a viem aj, kde také majú :-)




 ...na terase nám skončil vyslúžilý rebrík...zatiaľ bude slúžiť na prevesenie tejto krásnej háčkovanej deky od mojej šikovnej maminky....


 
...a čo vy, aké letničky uprednostňujete? možno sa od Vás čo to naučím a odhodlám sa skúsiť aj niečo iné :-)
Pekný neskorý večer!
Danka.

17 komentárov:

  1. Ahoj Danka, nadherne ako vzdy, jednoduche ciste krasne ❁ ja na kvetinacove spestrenie terasy posledne 2 roky tiez len muskaty, uz sa tesim na biele, stopkate.. nic ine, mi na celodennom vypeku nevydrzi.. keby som mala tien, urcite by som sla do crepnikovych hortenzii a mozno este budleja davidy, ta mala crepn odroda, alebo mini pivonky crepnikove... uz som sa rozpisala :-) tak zas niekedy, pa, ada

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adi aj ja sa tento rok pokúšam o črepníkové hortenzie....mám ich na terase v tieni, tak veľmi dúfam, že z nich niečo bude :-) D.

      Odstrániť
  2. U mne je to také tak, jeden balkon je celý den na slunci, takže jsem si odzkoušela, že nejlépe se tam vede muškátům, přežijí hice, žádné škůdce nemají-aspon teda ty moje - a mám je pokud je mírná zima a nepřijde mráz, až klidně rozkvetlé i do vánoc, na druhé terase je chladněji a slunce dojde až odpoledne, přesto i tam se jim daří skvěle. Ale jedno to chce, klidně denně přidávat do konvičky hnojivo, ony to přímo zbožnují. At se těm tvým dobře daří.Iva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Iva ďakujem za radu, budem ich teda prihnojovať....tiež mám skúsenosť, že kvitnú až do zimy, dokonca bývajú na jeseň krajšie ako v lete :-) prajem krásny víkend! Danka.

      Odstrániť
  3. Danka, ja sa rozhodujem, či tie muškáty dám:))tiež sa mi páčia tieto obyčajné, ale páčia sa mi aj všelijaké letničky, také akoby z lúky:)), ale nebudem to preháˇnať, niečo na okná radšej, kvôli havovi a potom zavesím do košíkov ...zajtra idem na trh, takže sa teším, prajem pekný deň...Maca

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maca určite vyskúšaj aj muškáty...myslím že sú fajn aj v kombinácii s inými letničkami...len mne tie letničky obyčajne spáli slnko...tak som stavila na istotu :-) uži si krásny víkend! Danka.

      Odstrániť
  4. Najvďačnejšie sú asi naozaj tieto neťahavé muškáty. Po čase som sa k nim znova vrátila. Nedám dopustiť na campanulu, hoci to nie je letnička, ale skalnička ... no tie prekrásne zvončeky zbožňujem. Medzi muškáty zvyknem zasadiť bakopu. Vo všetkom som obmedzená veľkosťou balkóna, ale v záhrade by som sa vybláznila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Jani...ja mám tiež campanulu ale v záhone...je to krásny kvietok :-) D.

      Odstrániť
  5. Má volba jsou muškáty, mám je ráda a červené jsou fajn i když pokukovala jsem i po bílém :o) ale ta houpačka...ach...
    Hezké dny přeji. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Janka....máš pravdu aj biele sú krásne...na rok si ich pripíšem do zoznamu :-) s červenou by to mohla byť pekná kombinácia. D.

      Odstrániť
  6. Danka, tiež si myslím, že najmenej náročné sú obyčajné muškáty. Ja mám aj ťahavé muškáty, surfínie, petúnky, osteospermum (ten mi aj prezimoval). V chládku mám fuchsie a begónie. Ale ten obyčajný muškát je asi najvďačnejší. Vo válovčekoch na balkóne mám rada taký rôznofarebný mix. Dani, tie nádoby všelijaké zinkové aj ja mám rada. Minule som taký ohromný veľký zinkový "vandel" na smetisku objavila, starý pomaľovaný kýbel tiež... :):):) Ale v sude ešte máme kapustu. :):):) Ahoj. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani, podľa tvojej rozkvitnutej záhrady usudzujem, že to s kvetmi vieš...tak sa u teba určite darí aj iným letničkám :-) ja v tom nie som až tak doma...obyčajne mi iné vyschli :-) ale pokúšam sa v chládku vypestovať hortenzie :-) prajem ti ešte krásny zbytok víkendu ! D.

      Odstrániť
  7. Muškáty jsou opravdu nádherné a nadčasové, jen do nich nesmí pršet, to mi pak vžycky špatně kvetly. Tak ať se jim u tebe daří a rostou jako z vody.
    Hezké dny, Klárka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Klárka :-) máš pravdu...tiež mi zle kvitnú keď na ne veľa prší, preto som väčšinu schovala pod strechu :-) krásny víkend! Danka.

      Odstrániť
  8. Danka musím tě jen chválit a chválit :))) muškáty jsou moc krásné a těm nádobám moc sluší . Muškáty mám také nejraději , ale spíš v růžové barvě ... teda letos jsem šla do růžové . Snad se mi to vyplatí a pokvetou . Šárka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Šárka, ďakujem za pochvalu :-) ružové sa mi tiež páčia....vlani som mala taký tmavý ružový, ale ako som písala, zožrali mi ho mravce...tak poučená mám teraz pod všetkými tácku aby mravce nemali šancu :-) mne sa celkovo k nášmu domu hodia najviac červené ale nevylučujem ani iné farby...tak snáď o rok :-) ...nech sa tým tvojim darí :-) Danka.

      Odstrániť
  9. Taky kupuji muškáty -měla jsem nyní růžové a bílé-byla to krása taková jemná, něžná ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť