...na seba búdu ušila :-)
Ešte minulý víkend som sa odhodlala, že upečiem domáci chlieb...mala som to v pláne už dlho, lebo kúpiť v bežnom obchode kvalitný chlieb začína byť celkom problém....
...a chlebík sa podaril...až tak, že o chvíľu som musela miesiť ďalší, aby sme teda mali niečo aj na nedeľu :-)
...recept som našla u Radky ....len ja som dala polovicu múky obyčajnú hladkú a polovicu ražnú celozrnnú...
...na moje prekvapenie to nebolo nič ťažké, len trochu zdĺhavé....
...už keď som bola v pekárenskom kolotoči, skúsila som aj rohlíky...tie síce nevyzerali až tak dokonale (musím na nich ešte popracovať :-) ), ale museli byť dobré, lebo do hodiny bolo po nich a ja som nestihla ani ochutnať :-D
...záver je taký, že domáci chlebík je odteraz u nás žiadaný a už ho budem piecť doma pravidelne... ak máte nejaké overené recepty budem veľmi rada ak sa so mnou o ne podelíte :-)
Krásny víkend!
Danka.
Ďakujem za všetky Vaše milé komentáre.
Ja som bezlepková, tak sa u nás pečie bezlepkový v pekárničke.
OdpovedaťOdstrániťVoda, mlieko, olej, bezlepková múka, sušené biodroždie z DM drogérie...a hlavne semiačka : tekvicovo- píniové, ľanové, sezamové, slnečnicové....to mám na chlebe najradšej a ešte bezlepkovú doplnenú pohánkovou múkou, pre mňa naj chuť !
Semiačka tvoria pätinu váhy múky, tak sme si to zaviedli .-)
Dúfam, že som ťa inšpirovala , papa !
Ali ďakujem za tipy...budem postupne experimentovať ale len potajomky ( môj muž nemá rád zmeny a experimenty čo sa jedla týka :-D ) pekný večer ! D.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Danka, gratulujem k Tvojmu prvému chlebíku. Je krásny a určite bol zjedený raz-dva :).
OdpovedaťOdstrániťTeším sa, že si sa odhodlala, na chlebík treba čas a chuť sa mu venovať, ale výsledok vždy stojí za to. Ja už rok pečiem kváskový chlebík a veru žiaden z obchodu sa mu nevyrovná :).
Držím palce a hlavne prajem dobrú chuť :).
Vierka
Ďakujem Vierka... veru len sa tak za ním zaprášilo :-) keď získam akú takú prax, začnem hádam aj experimentovať :-D krásny večer ! D.
OdstrániťNice post, things explained in details. Thank You.
OdpovedaťOdstrániťJa som este nikdy nepiekla domaci chlebik. Aj sme zvazovali pekarnicku, ked bol taky boom, ale potom sme objavili velmi kvalitny chlebik z ceskej pekarne, tak nam nateraz postacuje, lebo chutovo je skvely a cerstvy zostava dlho.
OdpovedaťOdstrániťMilí Danko, k pečení chleba doporučuji tyto stránky :) http://www.maskrtnica.cz/
OdpovedaťOdstrániťDomácí chléb zatím nepeču -rohlíky ano.
OdpovedaťOdstrániť