piatok 17. apríla 2015

Sťahujeme sa....

...do záhrady :-)
Tak na toto obdobie som tak túžobne čakala. Keď sa naše bežné denné činnosti budú odohrávať vonku...na terase a v záhrade.Nič lepšie nenaštartuje deň ako vypiť si kávu vonku pri vychádzajúcom slnku a štebotajúcich vtáčikoch...dokonalé ráno :-)

...na terasu nám pribudol jedálenský kútik.....
Podarilo sa nám už čo to zasadiť...našu prvú magnóliu, budleju, miniruže, liesky, jablone ale najväčšiu pozornosť venujem mojim premiérovým hortenziám v kvetináčoch...dúfam, že z nich niečo vypiplem...ak sa mi to podarí pochválim sa :-)
 

...toto sedenie využívame hlavne pri grilovačkách....

...starý rebriňák...myslím, že pokope ho drží už len ten brečtan, čo ho obrastá :-)


...a takto nám to tu všetko kvitne :-)
Rada by som si ešte vytvorila nejaký celoročne kvitnúci záhon...zatiaľ neviem ako a kde, ale naštudujem a niečo vymyslím :-D

Krásny večer!
Danka.

sobota 4. apríla 2015

Veľkonočná nálada....

u nás doma.
Vajíčka sme namaľovali s predstihom, makarónky som stihla napiecť už včera a tak si oddnes užívame sviatočné chvíle. 
Veľkonočnej výzdobe obyčajne nevenujem veľkú pozornosť ale tento rok som si maľovanie vajíčok doslova užívala a bavilo ma to. Samozrejmosťou sú u nás živé jarné kvety...všetky po odkvitnutí vysádzam von do záhonov...len hortenzie sa pokúsim pestovať tento rok na terase v kvetináčoch.
Dnes sa u nás aj počasie konečne umúdrilo...bolo celkom príjemne, tak aj kávičku v záhrade som si mohla vypiť:-) ...dopriala by som to každému, bohužiaľ na niektorých miestach to skôr vyzerá na Vianoce....
Tak Vám prajem aby ste tieto sviatky prežili v pohode a dobrej nálade :-)
 

 




...ja si idem naliať pohár červeného a vyložiť nohy :-D
Danka.